MENÜ

Kutyakozmetika Káposztásmegyer

Hosszú szőr:

Kedvencünk szőrápolása legalább olyan fontos, mint hogy minden nap adjunk neki enni. Kutyakozmetikusként sokszor találkoztam gazdikkal, akik annak hallatán hogy naponta foglalkozni kell kutyánk szőrével megijedtek és azt mondták „de hát nekem nincs is annyi időm!” Ha valaki rendszeresen ápolja kutyájának szőrét, napi szinten nem lesz több 5 percnél és ha már az ember vállal egy kutyát, napi 5 perc foglalkozás nem is olyan sok.

Sokszor fordulnak hozzám azzal, hogy ezt nem az idő hiánya miatt, hanem a kölyök vagy akár egy felnőtt kutya esetében is, a viselkedési problémák miatt nem tudják teljesíteni. A tenyésztők jó esetben már 4-6 hetes korban elkezdik a kozmetikához szoktatást és ezt a gazdinak is folytatnia kell. A kölykök gyakran próbálgatják határaikat, hogy mivel lehetne elérni azt, hogy vége legyen a fésülködésnek. Valamelyik kutya keserves és hangos sírással próbálkozik, ilyenkor ezt nem kell elhinni, ha megfelelően fésüljük kutyánkat a megfelelő eszközökkel, nem tudunk neki fájdalmat okozni. Valamelyik kutya agresszíven lép fel, morog, harap, ennek sem szabad helyet hagyni. Ilyenkor szóljunk rá erélyesen a kutyánkra.

SOHA NEM AKKOR VAN VÉGE A KOZMETIKÁNAK, AMIKOR A KUTYA AKARJA.

 

Sokszor hallhatjuk azt a tv-ben vagy akár némely állatorvostól is, hogy nem szabad gyakran fürdetni kutyánkat. Ez az információ téves, ha a megfelelő kozmetikumokat használjuk. Minden esetben tartózkodjunk a nagyáruházakban, boltokban és az állateledel boltokban kapható olcsó samponoktól. Ezek rengeteg bőrproblémát okozhatnak kedvenceinknek. Allergiás reakciót, szőrkihullást, sebeket okozhatnak kutyánk bőrén. Ezek az „olcsó” kozmetikumok, általában hígak, míg a professzionális kozmetikumok akár 50-szeresére is hígíthatók. A professzionális kozmetikumokat akár naponta is használhatjuk, ezzel ápolva kutyánk bőrét és szőrét. Nagyon fontos dolog, hogy mindig használjunk balzsamot. A balzsam vissza adja a bőr védőrétegét amit lemosunk fürdetéskor. A balzsamot nem is muszáj teljesen kimosni a szőrből, ha hagyunk benne egy kicsit, kevésbé fog csomósodni a kutyánk szőre és nagyobb védelmet kap a külső hatások ellen.

Fésülködéskor mindenképp használjunk kondicionáló vagy szőrbontó spray-t. Soha ne fésüljük szárazon a szőrt, mert megtörhet és sokkal nehezebben bomlanak a csomók is, ha vannak. Bontó spray nélkül könnyen megtéphetjük a szőrt, ezzel fájdalmat okozva kutyánknak.

  

Mindig használjunk a szőrnek megfelelő kefét és fésűt.

 

 

Hírek

 • Kutyakozmetika Káposztásmegyer
  2019-08-31 15:40:54

  Kedves Vendégek

  Jött pár változás az életünkben ami miatt a gyerekkel lévő napi feledatokból több jut rám. Ahoz, hogy tovàbbra is fogadni tudjalak titeket , az iskola közvetlen közelébe kellett költöznöm. Így változatlan időbeosztásban tudok mindenkit fogadni.

  Mielőtt megijednétek nem mentünk nagyon messzire, a kerület szívében Újpest központban (az Újpest piac háta mögött) a Károlyi István utca 38 szám alatti Kitti Kutyakozmetikában találtok meg minket.

  Megértéseteket köszönöm! 

 • Kutyakozmetika Káposztásmegyer
  2015-11-08 18:27:03

  Hatalmas nyitási akciókkal várjuk vendégeinket!

 • Kutyakozmetika Káposztásmegyer
  2015-11-08 18:26:31

  Nyitás December 1!

 • Kutyakozmetika Káposztásmegyer
  2015-10-27 16:44:54

  Az oldal feltöltés alatt!

Asztali nézet